***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Шенген се отлага – бежанците от Газа ще тръгнат към Европа. Израел: Ще сложим край на Хамас. Стрелба в Кюстендил


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 октомври   

 

„ Израелската войска вярно забави своята интервенция, не бърза да стартира тази сухопътна атака. Дава повече време на палестинците, които в действителност са в капан. " Хамас " от 2006 година са толкоз надълбоко пропити в палестинското общество в линията Газа, могат да оказват напън върху палестинското население и да ги употребяват за жив щит. Много е евентуално " Хамас " да принуди огромна част от тях да останат. "

„ Ние няма да влезем в Шенген като пълноправна страна членка до края на годината. Трябва незабавно да се върнем към другото предложение – за поетапно влизане в Шенген, да оставим сухопътните граници за идващ стадий. Пълноправното участие в Шенген сега не е допустимо “.

„ Палестинските терористи започнаха тази война. Ние ще сложим край и на този спор, и на Хамас ", съобщи дипломатическият представител на Еврейската страна в Обединеното кралство.  

„ Ние чуваме ужасни неща. Приблизително 80% от телата на починалите израелци са със следи от изтезания, имаме данни за изнасилени дами и обезглавени бебета. Това са закононарушения, сравними единствено с закононарушенията, осъществявани от нацистите против нашия народ ", сподели още тя.

Израел продължава подготовката за огромна сухопътна атака в Ивицата Газа. По границата на анклава са струпани десетки хиляди бойци и бойна техника.

Влиятелната в Ливан про-иранска формация „ Хизбула “ до този миг се задоволява с лимитирана интервенция във войната, стартирана от съдружника ѝ „ Хамас “ против Израел, която към този момент лиши живота на хиляди хора, най-много цивилни.

Тесните връзки сред двете групировки обаче може да накарат „ Хизбула “ да отвори нов фронт на северната граница на Израел, по-специално при положение на израелска сухопътна интервенция в Газа, споделят анализатори, представени от Франс прес.

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като вложителите следяха протичащото се в Близкия изток с вяра, че спорът няма да излезе отвън сегашните си граници и да провокира шокова вълна, съобщи Ройтерс.

В изказване от офиса на премиера Бенямин Нетаняху се споделя че, няма съглашение за преустановяване на огъня и филантропична помощ за Газа в продан на извеждане на непознати жители от анклава.

Стрелба и пердах с бухалки в Кюстендил. Причина за абсурда станало момиче.

Всичко почнало, откакто 28-годишен мъж се срещнал с малолетната, с която имал връзки. На диалога участвали бащата на мъжа и техен другар. Последният опрял револвер в главата на момичето и я принудил да повика трима нейни другари.

Мъж се е опитал да постави превръзка на очите на статуята на света София в центъра на столицата, заяви БНР.

Сигналът за случая е подаден към 07.00 часа тази заран.

***

Прекратиха следствието за гибелта на светския хроникьор Любомир Милчев-Денди. Според прокуратурата няма данни той да е бил погубен.

Софийската градска прокуратура е приела, че не е налице осъществено закононарушение по отношение на живота и здравето на жертвата. Телесното увреждане, довело до съдбовния излаз, не е породено от друго лице, настояват от обвиняването. 

Руският губернатор на Ханти-Мансийския самостоятелен окръг Наталия Комарова беше упрекната през вчерашния ден от критици в „ дискредитиране на съветските въоръжени сили ", откакто сподели на жителите в нейния район, че страната " няма потребност " от войната си в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Комарова, която е и член на ръководещата партия „ Единна Русия " на президента Владимир Путин, направи коментара си на среща с жителите на сибирския град Нижневартовск в събота.

Съобщилите за изявлението на Комарова приканиха управляващите да стартират следствие на нейните забележки, само че досега тя не е била арестувана и не са ѝ били повдигнати обвинявания.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР